www.zitman.org

Bol.com

Bavel – Een opzienbarende ontdekking

Een meer dan bijzonder boek! Er is al zeer veel onzin geschreven over Atlantis, waarbij vaak de oude bronnen gemanipuleerd worden om maar inpasbaar te maken in de eigen overtuiging. En dan zijn er de wetenschappers die het bestaan van Atlantis ontkennen en het als een verzinsel afdoen van antieke schrijvers als Plato.
Wim Zitman heeft een andere weg gevolgd. Via zijn diepgravende studie over het oude Egypte is hij bij Atlantis uitgekomen. Hij laat zien dat de ouden wel degelijk wisten waar ze over schreven. Zitman tracteert de lezer niet op de zoveelste theorie, maar komt met een overvloed aan aanwijzingen. Door zijn grote kennis van de astronomie en de oudste geschiedenis van Egypte weet hij zaken te combineren die nog niet eerder in dit verband zijn onderzocht. Hij illustreert dat met aansprekend fotomateriaal en tal van verduidelijkende schema’s.
Dit boek is een fundgrube voor een ieder die geïnteresseerd is in de oudheid en mysteriën. Het zal de kijk op het mysterieuze Atlantis voorgoed veranderen.

Beoordeling: X X X X X  Zeer goed

+ Compleet
+ Verrassend
+ Opzienbarend
+ Degelijk

Johan – Zeer goed

Wat ik goed vind aan dit artikel: zoektocht naar de ware en verborgen geschiedenis

Beoordeling: X X X X X  Zeer goed
+ zoektocht naar de ware en verborgen geschiedenis

Collins – Zeer goed

Twee pluspunten: goede kwaliteit en voordelige koop.

Beoordeling: X X X X X  Zeer goed
+ Goede kwaliteit
+ Voordelige koop

ReneeChantal – Voor ingewijden

Ondanks dat ik over zowel Egypte als Atlantis al heel veel uiteenlopende documentatie heb gelezen en dit boek een, in mijn ogen, mooi uitgangspunt heeft, vooral de voorgeschiedenis van Osiris cultus, ervaar ik dit boek als een verslag van een onderzoek waarin veel herhaald wordt en toch minder duidelijkheid verschaft dan verwacht. De titel doet meer verwachten dan dat je uiteindelijk te weten bent gekomen. Mij viel het wat tegen aangezien er toch vaak herhalingen in staan, gelegde verbanden niet erg duidelijk worden uitgelegd en Egyptologen snel over één kam worden geschoren alsof ze zich halfslachtig met hun beroep bezighouden. Ik ben overigens zelf geen egyptoloog maar dit viel me wel op.

Beoordeling: X X X  Voldoende
+ Verrassend
– Te theoretisch
– Onduidelijk
– Losse eindjes