www.zitman.org

Van Egypte naar Atlantis

vena-omslag-thmbDe Boven- en Onderwereld van Osiris

Het met legenden omgeven eilandenrijk Atlantis zou door een natuurcatastrofe verzonken zijn onder de zeespiegel van de Atlantische Oceaan. Millennia lang heeft dit gegeven steeds opnieuw de gemoederen van de mensheid beziggehouden. Talrijke auteurs hebben zich met het probleem beziggehouden maar hebben ondanks hun inspanningen, de oorspronkelijke bron nooit kunnen vinden. Dat heeft de geloofwaardigheid van Plato’s vertelling op den duur in ernstige mate aangetast. Plato’s verhaal kon niet worden geverifieerd.

In 1969 verscheen een egyptologische studie over de herkomst van de voorouders van de Egyptenaren die in de Horus-tempel te Edfu op de wand gegraveerd staat. De studie is van de hand van egyptologe Dr. E.A.E.Reymond van de afdeling Coptic Studies van de Universiteit van Manchester. Haar studie is uniek en beschrijft en bevestigt de catastrofale ondergang van een eilandenrijk in lang vervlogen tijden, de bakermat van Egypte. Die teksten beschrijven een vulkanisch eiland dat zich aan de rand van de wereld in het oerwater, de oceaan, bevond. Haar pionierende werk is van vitaal belang voor de geschiedenis van de mensheid en de aarde. Zij wees me de weg naar de Bergen van Atlantis en geeft definitief antwoord op de vraag die ik ooit stelde: waarom bouwden de Egyptenaren kolossale piramiden?

De piramiden zijn de Bergen van Egypte en Gizeh is een kopie van het eilandenrijk Atlantis.
De farao’s waren voor de oude Egyptenaren de goddelijke incarnaties van de Atlantiërs, die hun eeuwige rustplaats te midden van hun vroegere bergland kregen. Deze spectaculaire ontdekking geeft ons nieuwe inzichten in hun rituelen en cultuur, die zij verwoordden in de Piramideteksten, Sarcofaagteksten, Onderwereldboeken en in het Dodenboek. Mijn devies was en is, volg de sporen… naar het verloren verleden van het oude Egypte.
Een fascinerende ontknoping is het resultaat …..